رادیاتور خودرو، همانند قلبی است که حیات و سلامت موتور ماشین را حفظ می کند. کاهش سطح آب رادیاتور به عنوان یکی از مشکلات متداول در خودروها مطرح است که نباید از آن به سادگی گذر کرد. این مسئله می تواند باعث ایجاد آسیب های جدی به موتور و سایر تجهیزات خودرو شود. در این مقاله از ایران یدک سنتر (مرکز تخصصی فروش لوازم یدکی هیوندای و کیا) قصد داریم علل احتمالی کم شدن آب رادیاتور ماشین را جزئی تر بررسی کرده و راه حل هایی را برای این مشکل ارائه دهیم. اگر شما نیز با این مسئله دست و پنجه نرم می کنید، توصیه می شود تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید!
علت کم شدن آب رادیاتور ماشین چیست
تجربه نشان داده است که اگر در هر سال یک بار آب رادیاتور ماشین را به صورت کامل تعویض کنیم، می توانیم از بسیاری از خطرات ممکن جلوگیری کنیم. بسیاری از رانندگان و افراد آگاه نیستند که کم شدن آب رادیاتور ماشین می تواند به چه مشکلاتی منجر شود. دلایل مختلفی می تواند باعث جوش آوردن و کاهش سطح آب رادیاتور شود. عدم آگاهی از این دلایل می تواند به هزینه های بسیاری و مشکلات جدی در عملکرد ماشین منجر شود.
یکی از مشکلات ممکن این است که واشر سرسیلندر بسوزد که تعمیر آن نیاز به هزینه زیادی دارد. بسیاری از ماشین ها، مانند پژو ۲۰۶، دارای سیستم های حفاظتی هستند. به عنوان مثال، در صورت جوش آوردن، ماشین به صورت خودکار خاموش می شود.
بهتر است بدانید که توجه نکردن به کم شدن آب رادیاتور ممکن است منجر به سوختن موتور ماشین و گریپاژ کردن پیستون ها شود که در این صورت یک هزینه چند میلیونی برای تعمیرات به شما تحمیل می شود.
معرفی دلایل کم شدن آب رادیاتور
مهم ترین علل کم شدن آب رادیاتور ماشین عبارتند از:
- سوراخ شدن رادیاتور
- وجود نشتی در لوله ها و اتصالات
- خراب شدن واتر پمپ (پمپ آب)
- وارد شدن آب داخل سیلندر
- نشتی آب از منبع انبساط
- عدم استفاده از ضدیخ و رسوب گیری موتور
- نشت آب از بخاری
- نقص فنی در ترموستات
- نشتی در رادیاتور
- خراب شدن فن
- عدم هواگیری رادیاتور
علائم و نشانه های کم شدن آب رادیاتور ماشین
بالا رفتن دمای آب و روشن شدن چراغ چک آب رادیاتور نشانه هایی از کم شدن آب رادیاتور هستند. اگر دمای آب از حد مشخصی بیشتر شود، احتمال کاهش میزان آب در رادیاتور وجود دارد و خودرو باید به سرعت خاموش شود.
همچنین، خیس شدن شمع های ماشین که باعث ریپ زدن موتور می شود، یکی دیگر از نشانه های کم شدن آب رادیاتور محسوب می شود. در این حالت، ممکن است مقداری روغن نیز درون رادیاتور وجود داشته باشد که به شکلی مشابه گل و لای دیده می شود.
کم شدن آب رادیاتور تا چه اندازه عادی است؟
آب درون رادیاتور به منظور خنک کردن موتور، دور قطعات آن می چرخد. بنابراین منطقی و طبیعی است که این آب هنگام گردش به دور موتور به دلیل افزایش دما کمی تبخیر شود. به همین دلیل پس از مدتی آب درون رادیاتور کمی کاهش پیدا می کند که این کاهش به عنوان مشکل و ایراد شناخته نمی شود.
در حالت عادی اگر آب رادیاتور ماشین، در طول یک ماه به مقدار نصف خود برسد، مشکلی وجود نخواهد داشت. البته بهتر است در بازه های زمانی کوتاه تری میزان آب رادیاتور را چک کنید. اما در صورتی که آب در طول 7 روز یا حتی کمتر به نصف مقدار خود برسد، مشکل کم شدن آب رادیاتور در ماشین شما جدی است و باید درصدد رفع آن باشید.
زمان مناسب جهت بازدید مخزن آب رادیاتور
اگر قصد بررسی میزان آب مخزن رادیاتور را دارید، باید چند ساعتی از خاموش بودن ماشین گذشته باشد تا آب داخل آن سرد باشد. سپس با اطمینان از سرد بودن رادیاتور، دریچه آن را باز کرده و سطح آب را مورد بررسی قرار دهید.
اضافه کردن آب به رادیاتور خودرو
به هر دلیلی که سطح آب رادیاتور خودرو شما کم شده باشد، نیاز است تا آب به آن اضافه کنید، در غیر این صورت موتور خودرو دچار آسیب جدی می شود. بنابراین بهتر است بر اساس مراحل زیر عمل کنید :
- وقتی ماشین خاموش است : در رادیاتور را باز کرده و با محلول خنک کننده (آب و ضد یخ) کمبود آب رادیاتور را جبران می کنیم.
- وقتی ماشین روشن و موتور آن داغ است : اگر خودرو منبع انبساط داشته باشد، پس از باز کردن در منبع انبساط، کمبود آب را جبران می کنیم.
- وقتی ماشین روشن است و منبع انبساط نداشته ندارد : ماشین را خاموش کرده و اجازه دهید که موتور کمی خنک شود. سپس به آرامی با یک دستمال پارچه ای در رادیاتور را باز می کنیم. در این مرحله باید بسیار احتیاط کرد، چرا که آب داخل رادیاتور بسیار داغ بوده و بخار زیادی تولید کرده است. بنابراین باید اجازه دهید این بخار به آرامی خارج شود تا از سوختن دست و صورت تان جلوگیری شود. سپس پس از باز کردن در رادیاتور، کمبود آب را جبران می کنیم.
جمع بندی
در این مقاله از ایران یدک سنتر در مورد دلایل کم شدن آب رادیاتور ماشین صحبت کردیم و علت ها و راه های رفع این مشکل را بررسی نمودیم. در صورت داشتن هرگونه سوال یا ابهام، میتوانید آن را در قسمت نظرات این صفحه مطرح کنید.